Pikantny Stek Z Flanki
Pikantny stek z flanki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis ma 172 kalorie, 25g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 2,11 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka pieprzu, chili w proszku, stek z flanki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest idealny do valentin day. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pikantny Stek Z Flanki, Hot ' N ' Spicy Flank Steak, oraz Pikantny Stek Flankowy Fajitas.
Instrukcje
Obie strony steku równomiernie natrzeć olejem roślinnym.
Wymieszać zmielony kminek i kolejne 5 składników. Mieszankę kminku Rub równomiernie po obu stronach steku.
Grill, przykryty pokrywą grilla, na średnim ogniu (350-40
5 do 7 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Zdjąć z grilla. Przykryć stek luźno folią aluminiową i odstawić na 10 minut.
Pokroić na cienkie plasterki.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Merlot Dyrektora. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 21 dolarów za butelkę.
![Merlot dyrektora]()
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.