Pikantny Migdałowy Kurczak Kabobs
Pikantny migdałowy kurczak Kabobs wymaga z grubsza 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 58 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 16 i kosztuje 33 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soku z cytryny, miodu, musztardy dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 24%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Pikantny Grillowany Kurczak Kabobs, Tangy Shrimp Kabobs, oraz Tangy Turcja Kabobs.
Instrukcje
W średniej, niereaktywnej misce zmiksuj musztardę Dijon, miód, olej roślinny i sok z cytryny.
Umieścić kurczaka w mieszaninie, mieszając do herbu. Przykryć i, obracając od czasu do czasu, pozostawić do marynowania w lodówce co najmniej 1 godzinę.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na duże ciepło i lekko ruszt olejowy. Drewniane szaszłyki moczyć w wodzie przez około 20 minut.
Nawlecz kurczaka na szaszłyki i wyrzuć marynatę. Ułóż na przygotowanym grillu i gotuj 7 do 10 minut, aż nie będzie już różowy i soki będą jasne.
Wyjmij szaszłyki z ognia i szybko zwinąć migdały, aby lekko pokryć kurczaka.