Pikantny kuskus i warzywa
Pikantny kuskus i warzywa mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegański przepis służy 6 i kosztuje 1,51 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 375 kalorii. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz zapas warzyw, cukinię, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest solidne. Podobne przepisy to Pikantny kuskus i warzywa, Kuskus z warzywami wiosennymi, oraz Kuskus ze smażonymi warzywami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Pokrojone warzywa ułożyć na blasze i skropić oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Wstawić do piekarnika i piec około 10 minut.
Umieścić kuskus w odpornej na ciepło misce i wymieszać wszystkie przyprawy i sok pomarańczowy. Doprowadzić wywar warzywny do wrzenia i zalać kuskus upewniając się, że całkowicie pokrywa mieszaninę kuskusu. Przykryć płytką lub folią i pozostawić na 5 do 10 minut lub do wchłonięcia całej masy. Wymieszać z ziołami, oliwą z oliwek, startą skórką z cytryny i sokiem. Kuskus uformować widelcem i wymieszać z prażonymi warzywami.