Pikantny gulasz z bakłażana z kolendrą i miętą
Pikantny gulasz z bakłażana z kolendrą i miętą to zupa, która serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 175 kalorii. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 235 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga oliwy z oliwek, bakłażanów dla niemowląt,ząbków czosnku oraz kuskusu i jogurtu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest znakomite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Dymiony dip z bakłażana i kolendry, kolendra miętowa raita, jak zrobić kolendrę miętową raita, oraz Chutney z kolendry miętowej, jak zrobić chutney z kolendry miętowej.
Instrukcje
Rozgrzać olej w rondlu na bazie ciężkiej, dodać cebulę i czosnek i gotować, aż zaczną się zabarwić.
Dodaj Chilli, kolendrę i nasiona kminku. Gdy nasiona wydzielają orzechowy aromat, wrzucić całe bakłażany, zalać je cebulą i przyprawami.
Wlać pomidory i cukier, przykryć i delikatnie gotować przez 40 min, aż bakłażany będą miękkie.
Przyprawiamy sosem i wrzucamy połowę mięty i kolendry. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 2 min.
Posypać pozostałymi ziołami i podawać z kuskusem i jogurtem.
Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec
Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec są doskonałym wyborem na gulasz. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Jednym z win, które można spróbować jest Pendulum Cabernet Sauvignon. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Pendulum Cabernet Sauvignon]()
Pendulum Cabernet Sauvignon
#82 Wine Spectator Top 100 of 2018wytrawne aromaty czarnego pieprzu, zwęglonego dębu i ciemnych jagód wprowadzają na podniebieniu nuty van cherry, czerwonego jabłka i słodkiego świeżego tytoniu. Średnio mocny i zrównoważony z elastyczną strukturą taninową.Sparuj z grillowanymi mięsami, warzywami lub po prostu ciesz się przy szkle.Mieszanka: 86% Cabernet Sauvignon, 12% Petite Verdot, 2% Malbec