Pikantny Cytrynowy Placek Szyfonowy
Ten przepis służy 8 i kosztuje 83 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 431 kalorii, 5G białka, oraz 31 g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz cytrynę, maliny i liście mięty, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Meyer ciasto z cytryną i oliwą z oliwek z twarogiem cytrynowym, Cytrynowy tort szyfonowy z cytrynową glazurą, oraz Rio Lemon Chiffon Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu, posypać żelatynę nad wodą; odstawić 2 minuty, aby zmiękczyć.
Dodać 1/2 szklanki cukru i soli. Gotować i mieszać na małym ogniu, aż cukier się rozpuści.
W średniej misce, beat żółtka na dużej prędkości około 5 minut lub aż bladożółty. Stopniowo skropić gorącą mieszaninę żelatyny do żółtek, stale ubijając. Do tego samego rondla należy zwrócić mieszaninę żółtka. Wymieszać z sokiem z cytryny. Gotować na małym ogniu, aż mieszanina zgęstnieje i pęcherzyki wokół krawędzi, stale mieszając. Schłodzić do temperatury pokojowej. W dużej misce połączyć śmietanę, barwnik spożywczy w razie potrzeby i pozostały cukier. Pokonać dużą prędkość, aż miękkie szczyty tworzą.
Dodać schłodzoną mieszaninę cytryny. Kontynuuj bicie z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty.
Czekoladę mikrofalową i skracanie w małej, zamykanej plastikowej torbie na wysokości przez 30 sekund. Ugniataj worek do wymieszania. Jeśli to konieczne, kuchenka mikrofalowa w dodatkowych odstępach 10-15 sekund, aż do stopienia. Łyżka połowy nadzienia cytrynowego do skorupki ciasta.
Wyciąć mały otwór z rogu worka i skropić połowę czekolady nad nadzieniem. Wierzch z pozostałym wypełnieniem.
Mżawka pozostała czekolada na ciasto. Schłodzić ciasto co najmniej 2 godziny przed podaniem.
Dekoruj malinami, miętą i cytryną.