Pikantny chili z Kolorado
Zesty Colorado Chili to przepis bezglutenowy i bezmleczny z 14 porcjami. Jedna porcja zawiera 426 kalorii , 28 g białka i 25 g tłuszczu . Za 1,56 dolara za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Sprawdza się dobrze jako dość tanie danie główne. Jeśli masz pod ręką papryczkę jalapeno, czerwoną fasolę, czosnek i kilka innych składników, możesz go zrobić. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Niewielu osobom naprawdę spodobało się to amerykańskie danie. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 55 minut . Z oceną Spoonacular wynoszącą 58% , to danie jest solidne. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Zesty Lime Marynowany Kurczak z Domową Salsą z Arbuza , Zesty Spinach Salad i Zesty Green Pean and Jalapeño Pesto Pasta .
Instrukcje
Pokrój kiełbasę na kawałki o długości 1,25 cm. Przytnij wieprzowinę i pokrój ją na kawałki o długości 1,25 cm.
W 5-litrowym kotle lub garnku żeliwnym smaż kiełbasę, wieprzowinę i wołowinę na średnim ogniu, aż kiełbasa i wołowina nie będą już różowe, a soki z wieprzowiny będą klarowne; odcedź, zachowując 1 łyżkę stołową tłuszczu. Odstaw mięso na bok.
Podsmaż cebulę, zieloną paprykę i czosnek na odłożonym tłuszczu, aż zmiękną.
Dodaj kolejne 12 składników. Włóż mięso z powrotem do garnka i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę.