Pikantny bakłażan, wieprzowina i tofu Stir-fry
Pikantny bakłażan, wieprzowina i tofu Stir-fry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 307 kalorii, 16G białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka azjatyckiej pasty chili, extra-firm tofu, zielonej cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć biały ocet winny, można śledzić to danie główne z Tort Z Czerwonego Aksamitu jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest dobre. Podobne przepisy to Wieprzowina, tofu i bakłażan smażyć, Bakłażan i tofu Stir Fry - 4 punkty, oraz Bakłażan (Bakłażan) - Tofu Stir Fry.
Instrukcje
Opłukać bakłażana i pokroić w poprzek na 1-calowe grube rund.
Pociąć rundy na paski o szerokości 1 cala.
Wlać oleje roślinne i sezamowe do 12-calowej patelni nieprzywierającej lub 14-calowego woka na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać bakłażana i często mieszać do miękkości, gdy Przekłute i lekko rumiane, o 8 protokół.
Przenieś bakłażana na ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Dodaj imbir i czosnek na patelnię i często mieszaj, aż pachną, około 1 minuty.
Dodać wieprzowinę i mieszać, aż pokruszone i brązowy, o 5 protokół.
W misce wymieszaj sos sojowy, cukier, ocet, pastę chili, skrobię kukurydzianą i 1/4 szklanki wody.
Wlać do garnka i mieszać, aż mieszanina się gotuje i zgęstnieje, o 1 minutę.
Delikatnie wymieszać w tofu, bakłażan, i zielona cebula aż do ogrzania.