Pikantne wolno pieczone pomidory z filetem z sardeli

Pikantne wolno pieczone pomidory z filetem sardeli mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 56g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 479 kalorii. Na 5,06 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz filety z sardeli, dowolne zioła, które lubisz, pomodori al forno con le acciughe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pikantne wolno pieczone pomidory z filetem z sardeli, Wolno pieczony Filet z wołowiny i bazylii parmezan majonez, oraz Powoli pieczona łopatka wieprzowa z pikantnym sosem jabłkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
To sezon pomidorowy, więc zachowaj prostotę podczas gotowania. Nie musisz robić ciężkich sosów z tymi wspaniałymi pomidorami, które pękają w smaku-wypróbuj prosty przepis na 5 składników z powolnymi pieczonymi pomidorami, ziołami, mnóstwem oliwy z oliwek i filetem z sardeli! Ten przepis pochodzi prosto z Wybrzeża Le Marche, gdzie po raz pierwszy zjedliśmy to pyszne antipasto w Numana.W upalny letni dzień utrzymujemy piekarnik kuchenny i wykonujemy je w naszym piecu opalanym drewnem Na Zewnątrz!Pieczone pomidory z anchois
Pomodori al forno con le acciugheserves 44 okrągłe pomidory (uprawiamy i używamy grappolo do tego dania) mała garść dowolnych świeżych ziół, które lubisz, posiekane-używamy oregano, ale możesz również użyć bazylii, tymianku itp.salt & peppergood quality extra virgin olive oil8 wysokiej jakości filety anchois, (używamy sardegny pakowane w soli) Rozgrzej piekarnik do 150 C lub 280 F
Odetnij 3. górną część pomidorów i wyrzuć wierzch.
Umieścić pomidory na blasze do pieczenia, wyłożonej pergaminem.
Obficie posypać solą, pieprzem i ziołami.
Skropić dużą ilością oliwy z oliwek.
Wstawić do piekarnika na 4-6 godzin w zależności od wielkości pomidorów. Raz na jakiś czas, gdy mijasz kuchnię, podlewaj pomidory w sokach i oliwie z oliwek na patelni.Gdy pomidory nieco wyschną i zaczną wyglądać na wysuszone na słońcu, są gotowe. Powinny nadal utrzymywać swój kształt i nie stać się papką.
Wyjąć z piekarnika, dodać każdy pomidor z całym filetem sardeli.
Podawać w ciepłej lub pokojowej temperaturze z oliwą z oliwek z patelni do pieczenia skropione na górze.