Pikantne małże na parze z pieczywem czosnkowym wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.69 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 392 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz chłopski chleb, oregano, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Tylko kilku osobom spodobała się ta przystawka. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest dobre. Spróbuj Pikantne Małże Na Parze Z Pieczywem Czosnkowym, Pikantne małże na parze w piwie, oraz Pikantne małże gotowane na parze w rosole Miso dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Na każdą kromkę chleba posmaruj 1 łyżeczkę oleju. Tosty na brązowo i chrupiące. Natrzyj obie strony (jedną stronę, jeśli używasz bagietki) całym czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Bagietka
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Cienki-
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
2
Pokrój chleb na pół na przekątnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
3
Rozgrzać pozostałe 2 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować pokrojony czosnek, szalotki i sól, mieszając od czasu do czasu, aż szalotki i czosnek kolor lekko, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, Rozgnieciony
Czosnek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodać małże, przecier pomidorowy, Wino i płatki pieprzu. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do medium, przykryć i gotować, aż małże otwarte, 1 do 2 protokół. (Odrzuć wszystkie małże, które się nie otwierają.) Odkryć patelnię i dodać zioła; wrzucić do połączenia. Małże podzielić równomiernie pomiędzy 4 miski i łyżką bulionu na nich.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
Pudełko Suszonego Spaghetti
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.