Pikantne Kulki Ryżowe
Pikantne kulki ryżowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 32 i kosztuje 12 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 33 kalorie, 2G białka, oraz 2G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Idź do sklepu i odbierz cukier. kawałek imbir, lepki ryż, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Spaghetti i pikantne kulki ryżowe, Pikantne kulki ryżowe nadziewane serem pleśniowym plus dodatek bonusu na brunch!, oraz Pikantne Kulki Z Kiełbasą.
Instrukcje
W średniej misce moczyć ryż w 2 szklankach wody przez 2 godziny.
Odcedzić; położyć na talerzu.
W średniej misce, połączyć wieprzowinę, jajko, sos sojowy, cukier, zielona cebula, imbir, i chile. Przykryć i schłodzić, aż ryż będzie gotowy.
Mieszaninę wieprzową podzielić na 32 kawałki.
Zwinąć w kulki, a następnie zwinąć kulki w ryż. Włóż kulki do parowników wyłożonych pergaminem (patrz jak parować Dim Sum, poniżej). Gotować, aż ryż będzie miękki i wieprzowina jest gotowane, o 10 protokół.
Jak parować Dim Sum: Zmierz kosz na parowiec i wybierz garnek o średnicy co najmniej 2 cali. szerzej. Aby pierogi nie sklejały się, Wytnij koło pergaminu 1 w. mniejsza średnica niż kosz (dzięki czemu para może płynąć wokół krawędzi) i dopasować ją.
Wlać wystarczającą ilość wody do garnka, aby uzyskać 1 in. do góry i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Najpierw wypełnij kosz dim sum, a następnie włóż go do garnka. Przykryć i gotować, dodając gorącą wodę w razie potrzeby.