Pikantne kotlety jagnięce z sałatką kukurydzianą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów marynaty, więc dać przyprawy przetarte kotlety jagnięce z sałatką kukurydzianą spróbować. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 5,72 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 836 kalorii, 88g białka, oraz 42g tłuszczu. Mieszanka ziaren kukurydzy, cukru, oleju canolan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Przyprawy kotlety jagnięce hoisin i z grillowaną sałatką Bok Choy, Pieczone kotlety jagnięce z dodatkiem przypraw, oraz Kotlety jagnięce z przyprawami z sosem Winogronowo-migdałowym i Harves dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz ocet, cukier i 3/4 łyżeczki soli w dużej misce i mieszaj, aż cukier i sól rozpuszczą się.
Dodać czerwoną cebulę i miętę i dobrze wymieszać. Odstawić.
Roztopić masło w 12-calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu.
Dodać kukurydzę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż ziarna będą bardzo gorące, ale nie rumiane.
Przenieś kukurydzę do dużej miski z czerwoną cebulą i wrzuć, aż wszystko będzie równomiernie pokryte. Odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wymieszać razem garam masala, cayenne, 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu i 2 łyżeczki soli w małej misce. Kotlety jagnięce natrzeć 1 łyżką oleju rzepakowego.
Posypać kotlety z obu stron mieszanką przypraw, a następnie za pomocą rąk wcierać mieszaninę.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w dużej żeliwnej patelni na dużym ogniu, aż zacznie palić.
Dodaj tyle kotletów jagnięcych, ile zmieści się w jednej warstwie. Gotować, aż rumiane na dnie, 2 do 3 protokół. Flip i brązowy po drugiej stronie, kolejne 2 do 3 minut.
Wyjąć i odstawić na bok. Powtórz proces z pozostałymi kotletami.
Podzielić mieszaninę kukurydzy i kotlety między cztery płyty.