Pikantne glazurowane słodkie ziemniaki i ananasy
Pikantne glazurowane słodkie ziemniaki i ananasy mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten przepis służy 12 i kosztuje 41 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 135 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jeśli masz cukier, wodę, zmielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 29%. Podobne przepisy to Pikantne glazurowane słodkie ziemniaki i ananasy, Kurczak słodko-kwaśny z ananasami i papryką, oraz Szynka Glazurowana na słodko i Ostro.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Słodkie ziemniaki umieścić w rondlu z wystarczającą ilością wody, aby przykryć.
Dodaj 2 łyżki cynamonu; doprowadzić do wrzenia; gotować 7 do 10 minut; odcedzić.
Wymieszać 1/2 szklanki brązowego cukru i pieprzu cayenne w małej misce. Połóż plastry boczku w naczyniu do pieczenia.
Na boczek posypać brązową mieszankę cukru.
Gotować boczek w piekarniku, aż boczek jest chrupiące, o 10 protokół.
Umieść boczek na talerzu wyłożonym papierowymi ręcznikami, aby osuszyć, rezerwując płyn z naczynia. Zmień ustawienie piekarnika na Broil.
Do miarki wlać zarezerwowany sok ananasowy. Napełnij filiżankę wodą, aby zmierzyć 1 filiżankę.
Wlać mieszaninę na patelnię i umieścić na średnim ogniu. Wymieszać z cukrem, 1/4 szklanki brązowego cukru i 2 łyżeczki cynamonu. Gotować, aż objętość płynu zmniejszy się do około połowy.
Dodać ananasa i odsączone słodkie ziemniaki. Gotować i mieszać, aż większość płynu zostanie wchłonięta.
Przenieść mieszaninę do okrągłego naczynia żaroodpornego 2-ćwiartkowego. Osuszony boczek pokruszyć na wierzchu naczynia.
Wylać zarezerwowany płyn z naczynia z boczkiem na wierzch naczynia.
Umieść naczynie pod brojlerem, aż cukier na górze karmelizuje, 2 do 3 minut.