Pikantne Filety Z Cytryny
Pikantne filety z cytryny to bezmleczne przepis z 20 porcjami. Jedna porcja zawiera 68 kalorii, 10g białka, oraz 2G tłuszczu. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z mccormick.com posiada 4 wentylatory. Udaj się do sklepu i odbierz oryginalną przyprawę, oliwę z oliwek, bulion z kurczaka o obniżonej zawartości sodu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Filety Rybne Pieczone Cytryną, Filety Rybne W Sosie Cytrynowym, oraz Filety rybne smażone z cytryną i szalotką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę wymieszać z 1 łyżeczką przyprawy w płytkim naczyniu. Ryby lekko zwilżyć wodą. Równomiernie posmarować mieszanką mąki.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj rybę; gotować 1 do 2 minut na stronie lub do lekko brązowy.
Dodaj bulion, sok z cytryny i pozostałe 2 przyprawy łyżeczki do patelni. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować na wolnym ogniu 2 do 3 minut lub aż ryby płatki łatwo z widelcem.
Wyjąć rybę do naczynia; utrzymać ciepło.Doprowadzić sos do wrzenia. Gotować od 3 do 5 minut, aż sos lekko zgęstnieje, często mieszając. Łyżka sosu nad rybą do podania.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.