Pikantne ciasto dyniowe z kawałkami czekolady
Pikantne ciasto dyniowe z kawałkami czekolady to bezglutenowe przepis z 16 porcjami. Jedna porcja zawiera 248 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka Spice Cake mix, philadelphia cream cheese, cool whip bita polewa, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 96 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Pikantne ciasto dyniowe z kawałkami czekolady, Batoniki z cukinią z dyni Paleo z kawałkami czekolady, oraz Ciasto orzechowo-bananowe z kawałkami czekolady mlecznej.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Przygotuj ciasto ciasto zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, zmniejszając wodę do 1/2 szklanki i zwiększając olej do 1/2 szklanki.
Dodać połowę twarogu, dynię i przyprawy; ubić do wymieszania. Wymieszać z czekoladą.
Wlać do nasmarowanej i posypanej mąką 12-filiżanki karbowanej miski rurowej lub 10-calowej miski rurowej.
Piec 40-45 min. albo dopóki wykałaczka włożona w środek nie wyjdzie czysta. Fajne ciasto na patelni 10 min. Poluzuj ciasto z boków patelni nożem. Odwróć na stojak z drutu; delikatnie usuń patelnię. Fajne ciasto całkowicie.
Pozostałą śmietanę wymieszać z chłodnym batem i cukrem, aż do wymieszania; rozłożyć na ciasto.