Pikantne Bananowe Curry
Pikantne bananowe Curry to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na 3,37 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 451 kalorii, 10g białka, oraz 27 g tłuszczu. Kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jeśli masz banany, jogurt, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 55 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 97%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Pikantne Bananowe Curry, Bananowe Tofu Curry, oraz Kurczak Bananowy Curry.
Instrukcje
Rozgrzać olej słonecznikowy w dużym rondlu na średnim ogniu. Wymieszać cebulę i gotować, aż cebula zmiękną i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół.
Posypać w proszku curry, kminek, kurkuma, sól, cukier, imbir, chili w proszku, cynamon, i czarny pieprz. Gotować i mieszać, aż pachnące, o 1 minutę.
Wymieszać pastę curry i wyciśnięty czosnek. Gotować przez około 1 minutę.
Wlać sos pomidorowy i jogurt, i doprowadzić do duszenia. Wymieszać pokrojonego w kostkę banana i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty.
Wymieszać w posiekanych pomidorach, i nadal gotować 1 minutę więcej. Płatki kokosowe wymieszać tuż przed podaniem.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jedno wino, którego można spróbować to Mulderbosch Chenin Blanc. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Mulderbosch Chenin Blanc]()
Mulderbosch Chenin Blanc
Mocny nos guawy, skórki limonki i dojrzałej gruszki usztywniony wiciokrzewem i kwiatami pomarańczy. Soczyste podniebienie z bogatymi owocami pasji, przechodzącymi od nosa i kończącymi się cierpkimi cechami grejpfruta. Orzeźwiającą kwasowość doskonale niweluje Kremowy środek podniebienia i subtelna przyprawa pochodząca z dębu. Rocznik 2011 to bardziej owocowy styl, który jest świeższy i bardziej suchy w porównaniu do rocznika 2010. Rozkosznie dostępne wino, które jest bardziej smakowite w ustach.Partner z skorupiakami, grillowanym tuńczykiem, grillowanymi sardynkami, cytryną i pieczonym kurczakiem ziołowym lub gulaszem warzywnym.