Pikantna zupa z imbiru i francuskiej soczewicy

Pikantna zupa z imbiru i francuskiej soczewicy
Przepis pikantny imbir i francuska zupa z soczewicy może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 2 godziny. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 679 kalorii. Na 3,48 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 245 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz zieloną soczewicę, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, sok z marchwi i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Francuska Zupa Z Soczewicy, Francuska Zupa/Gulasz Z Soczewicy, oraz Francuska Zupa Z Soczewicy Kabocha.

Instrukcje

1
Wlać bulion do dużego garnka i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Dodaj soczewicę, przykryć garnek i zmniejszyć ogień, aby utrzymać powolne gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Tymczasem, dodać masło i oliwę z oliwek do 10-calowej patelni ustawić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Szklanki Masła Orzechowego, Grubo PosiekaneSzklanki Masła Orzechowego, Grubo Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodaj cebulę, imbir, i chile proszku. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka, siedem do dziesięciu minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
Dodać mieszankę cebuli do blendera wraz z sokiem z marchwi. Proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MarchwiSok Z Marchwi
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Dodaj ten sos do garnka, wraz z szynką i winem. Przykryć garnek i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica będzie miękka, o 45 protokół. Jeśli chcesz trochę bardziej łagodny zupa, kontynuując gotowanie przez dodatkowe 30 minut lub tak. Doprawić do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
SoczewicaSoczewica
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
(duża Tuba)(duża Tuba)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
7
Zupę wrzucić do miski i podawać z łyżką jogurtu i posypką pokruszonego boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Prawdziwego BoczkuKawałki Prawdziwego Boczku
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
ChochlaChochla

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Francuski w menu? Spróbuj sparować z Bordeaux, szampanem i białym burgundem. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Mouton Cadet Bordeaux Rouge z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Mouton Cadet Bordeaux Rouge
Mouton Cadet Bordeaux Rouge
Gęsta czerwień z wyraźnym fioletowym odcieniem. Nos jest wyrazisty i złożony, bogaty w świeże i dojrzałe aromaty owocowe, zwłaszcza wiśni czerwonej i wiśni morello, z odrobiną przypraw. Atak na owoce jest bogaty i elastyczny, środkowe podniebienie pełne i owocowe na jedwabistych taninach. Pokazując atrakcyjną długość na podniebieniu, ma świeże i pikantne wykończenie, które wyraża typowy charakter merlota i bardzo wysoką jakość vintage.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn