Pikantna Zupa Z Chard
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj pikantnej zupy z Chard. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.36 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 402 kalorie. 7 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz jajka na twardo, nasiona kminku, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Pikantna zupa z soczewicy i boczku szwajcarskiego, Pikantna zupa pomidorowa suszona w słońcu z białą fasolą i Chardą Szwajcarską, oraz Pikantny Chard Szwajcarski dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić łodygi chard na 1/2-calowe kawałki i liście na 1-calowe kawałki; przechowywać oddzielnie. Toast kminek i nasiona kminku na patelni na średnim ogniu, 1 do 2 protokół. Ostudzić, następnie zmielić w młynku do przypraw lub przenieść do zamykanej plastikowej torby i zmiażdżyć ciężką patelnią.
Rozgrzać oliwę w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać łodygi chard i cebula i gotować, aż zmiękną, 5 do 6 protokół. Oczyścić miejsce na patelni, następnie dodać pastę pomidorową, harissę, czosnek i zmielone przyprawy. Gotować 2 minuty, następnie wymieszać z warzywami.
Dodaj liście chard, bulion z kurczaka i 1 szklanka wody, doprowadzić do szybkiego dusić i gotować, aż chard jest miękka, o 10 protokół. Wycisnąć sok z 1/2 cytryny i doprawić solą.
Wymieszać jogurt, sok z pozostałej 1/2 cytryny i szczyptę soli. Podziel zupę między miseczki.
Dodać jajka, chipsy pita i dolać mieszanki jogurtu; skropić oliwą z oliwek.