Pikantna zupa jarzynowa z soczewicą
Przepisów na danie główne nigdy za wiele, więc wypróbuj pikantną zupę jarzynową z soczewicą. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis zawiera 282 kalorie, 18 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 1,42 USD za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień. Udaj się do sklepu i kup koncentrat pomidorowy bez dodatku soli, cebulę, soczewicę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 88%. Ten wynik jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak pikantna zupa z kiełbasą z indyka i soczewicą, pikantna zupa z warzyw korzeniowych i pikantna zupa jarzynowa z wołowiną.
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż dynię na 1 łyżce oleju, aż będzie chrupiąca.
Na patelnię dodaj marchewkę, ziemniaki, cebulę, czosnek i pozostały olej. Gotuj i mieszaj na małym ogniu przez 8-10 minut. Wymieszaj curry i imbir; gotować przez 1 minutę.
Dodać bulion, soczewicę, koncentrat pomidorowy, ocet i pieprz; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut lub do momentu, aż soczewica i ziemniaki będą miękkie.
Dodaj szpinak i dynię; przegrzać.