Pikantna Wegetariańska czerwona fasola i ryż

Pikantna Wegetariańska czerwona fasola i ryż
Pikantna Wegetariańska czerwona fasola i ryż to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 372 kalorie, 14g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 27 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać tymianek, fasola, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać liście laurowe można śledzić to danie główne z Urocze Babeczki Jabłkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 godzin i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Garnek Crock czerwona fasola i ryż, Fasola wegetariańska i ryż, oraz Wegetariańskie Tostadas z pikantną czarną fasolą (+bezglutenowe) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić fasolę w dużej misce. Przykryć wodą i namoczyć na noc. Spłukać i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2
Ustaw duży ciężki rondel (holenderski piekarnik działa dobrze) na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
3
Dodaj olej iduś czosnek, marchew, seler, cebula i papryka, około 5 minut. Przyprawić paprykę (nie dodawaj soli na tym etapie, bo fasola będzie twarda podczas gotowania).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona
Cienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, PoszarpanyCienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, Poszarpany
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Oliwki Pokrojone Na ćwiartkiOliwki Pokrojone Na ćwiartki
4
Dodaj tered fasola, liście jarmużu, chipotles i sos, Worcestershire, wędzona papryka, cebula w proszku, tymianek, oregano icayenne. Dobrze wymieszać, aby wszystko połączyć, a następnie dodać liście laurowe i 8 filiżanek. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu, mieszając, aż mieszanina fasoli zgęstnieje, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 8-uncjowe Pudełko Muszelek Cannelloni (12 Muszli), Namoczone W Ciepłej Wodzie Przez 2 Minuty1 8-uncjowe Pudełko Muszelek Cannelloni (12 Muszli), Namoczone W Ciepłej Wodzie Przez 2 Minuty
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
RamięRamię
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
JarmużJarmuż
5
W razie potrzeby dodaj więcej wody. Dobrze doprawić solą, gdy fasola będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Po zakończeniu usuń liście laurowe. Następnie ostrożnie kadzi około 1 szklanki mieszanki fasoli w robocie kuchennym i puree (lub zacieru widelcem). Przecier odstawić na patelnię, posmakować i ponownie doprawić solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
ChochlaChochla
1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
7
Na tym etapie dodaj ostry sos do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
8
Podawać czerwoną fasolę na parze z białym ryżem i udekorować plasterkami szalotki i asqueeze świeżego soku z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż Biały GotowanyRyż Biały Gotowany
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Fasola CzerwonaFasola Czerwona
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
TrudnośćEkspert
Gotowe W14 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia54
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn