Pikantna Tilapia Z Grzybami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pikantnej tilapii z grzybami. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.63 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 260 kalorii. 30 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka filetów tilapia, zielona cebula, borowiki grzyby, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%. Podobne przepisy to Pikantna Tilapia Z Grilla, Pikantna Tilapia z grzybami i cukinią, oraz Tilapian i baby Portobello grzyby w sosie śmietanowym.
Instrukcje
Umieść suszone borowiki w małej misce z wystarczającą ilością ciepłej wody do przykrycia. Moczyć 20 minut, lub do nawodnienia, i posiekać.
Rozpuścić 1 łyżkę masła na średniej patelni na średnim ogniu.
Umieść tilapię na patelni i doprawić koszerną solą i pieprzem.
Posypać 1/2 skórki cytrynowej.
Wlać połowę soku z limonki na tilapię i kontynuować gotowanie 5 minut.
Odwrócić tilapię i doprawić koszerną solą i pieprzem.
Posypać pozostałą skórką z cytryny i przykryć pozostałym sokiem z limonki. Wymieszać pozostałe masło, zielona cebula, i borowiki grzyby na patelni. Kontynuuj gotowanie 5 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkowana widelcem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapian w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santa Margherita Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.