Pikantna Marynowana Okra
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawek? Pikantna marynowana Okra może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.44 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 107 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 31 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sól, czosnek, okra i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest solidne. Podobne przepisy to Pikantna Marynowana Okra, Pikantna Marynowana Okra, oraz Pikantna Marynowana Okra.
Instrukcje
Okra umyć, lekko pocierając, aby usunąć brud i fuzz. Wysterylizować 2 (1 kwarta ) słoiki do konserw i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 10 minut, pozostawić do ostygnięcia przed napełnieniem okrą.
Połącz ocet jabłkowy, wodę, czosnek, płatki czerwonej papryki, wędzoną paprykę, sól i ziarna pieprzu do wrzenia w dużym garnku na średnim ogniu. Zmniejsz temperaturę i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
Świeże, oczyszczone okra pakować luźno do słoików.
Wlać gorącą solankę na okrę, napełniając słoiki do góry. Uszczelnij słoiki, upewniając się, że wyczyściłeś obręcze słoika z wszelkich pozostałości. Słoiki przechowywać w lodówce. Pozostawić zawartość do marynowania co najmniej tydzień minimum przed jedzeniem, najlepiej dwa tygodnie.