Pikantna Marokańska Ciecierzyca

Pikantna Marokańska Ciecierzyca
Pikantna Marokańska ciecierzyca może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 360 kalorii, 13g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Jeśli masz prażone migdały, oliwę z oliwek, liście mięty i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Marokański Kurczak Z Ciecierzycą I Pikantnym Awokado, Pikantna Marokańska ciecierzyca z makaronem z buraków, oraz Marokańska Ciecierzyca dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać czosnek; gotować przez 1 minutę, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
4
Wyjąć czosnek z patelni za pomocą łyżki szczelinowej; wyrzucić lub zarezerwować do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj cebulę i dalej 6 składników (przez laskę cynamonu) na patelnię; smażyć przez 7 minut lub aż cebula jest lekko rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodaj 1/2 szklanki wody, skórkę, sok, ciecierzycę i pomidory; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 7 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
7
Mieszać w escarole; gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę lub do escarole więdną.
Składniki, których będziesz potrzebować
EscaroleEscarole
8
Zdjąć z ognia.
9
Posypać kolendrą i miętą; na wierzch migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
10
Podawać na kuskusie.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia63
Magazyn