Pikantna jagnięcina ze Zwęglonym Purée z bakłażana i pitą

Pikantna jagnięcina ze Zwęglonym Purée z bakłażana i pitą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj pikantną jagnięcinę ze Zwęglonym Purée z bakłażana i Pitan spróbować. Jedna porcja zawiera 339 kalorii, 21g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.43 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka bakłażanów, jogurt pełnotłusty, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pikantna Jagnięcina Ze Zwęglonym Puree Z Bakłażana I Pitą, Gulasz z jagnięciny na Zwęglonym Puree z bakłażana, oraz Sałatka brokułowa z bakłażanem Purée dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Bakłażany Char bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub brojlerem, aż poczerniały ze wszystkich stron i bardzo delikatny w środku, o 20 protokół. Cool; cut open. Łyżkę miąższu przełożyć na sito ustawione nad miską; wyrzucić Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
SitoSito
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Spuścić co najmniej 1 godzinę i do 3 godzin.
3
Bakłażan przenieść do miski i zacieru. Czosnek posiekać z solą i zacieru do wklejenia; wymieszać z bakłażanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
CzosnekCzosnek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Wymieszać z jogurtem. Doprawić solą i pieprzem. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
JogurtJogurt
5
Rozgrzać dużą patelnię nonstick na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Posypać jagnięcinę solą i pieprzem; dodać do patelni w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Posypać suszonym pokruszonym pieprzem. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, i gotować jagnięcinę do miękkości i brązowy, obracając od czasu do czasu i dodając wodę przez łyżki stołowe, jeśli bardzo suche, o 45 minut. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryć jagnięcinę na patelni i schłodzić. Przewijanie na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
WodaWoda
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Ciepły bakłażan na małym ogniu; łyżka do naczynia. Łyżka jagnięciny i wszelkie soki nad
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
JagnięcinaJagnięcina
9
Posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
10
Podawać z pitą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia41
Magazyn