Pikantna jagnięcina ze Zwęglonym Purée z bakłażana i pitą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj pikantną jagnięcinę ze Zwęglonym Purée z bakłażana i Pitan spróbować. Jedna porcja zawiera 339 kalorii, 21g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.43 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka bakłażanów, jogurt pełnotłusty, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pikantna Jagnięcina Ze Zwęglonym Puree Z Bakłażana I Pitą, Gulasz z jagnięciny na Zwęglonym Puree z bakłażana, oraz Sałatka brokułowa z bakłażanem Purée dla podobnych receptur.
Instrukcje
Bakłażany Char bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub brojlerem, aż poczerniały ze wszystkich stron i bardzo delikatny w środku, o 20 protokół. Cool; cut open. Łyżkę miąższu przełożyć na sito ustawione nad miską; wyrzucić Skórki.
Spuścić co najmniej 1 godzinę i do 3 godzin.
Bakłażan przenieść do miski i zacieru. Czosnek posiekać z solą i zacieru do wklejenia; wymieszać z bakłażanem.
Wymieszać z jogurtem. Doprawić solą i pieprzem. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill.
Rozgrzać dużą patelnię nonstick na dużym ogniu.
Posypać jagnięcinę solą i pieprzem; dodać do patelni w jednej warstwie.
Posypać suszonym pokruszonym pieprzem. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, i gotować jagnięcinę do miękkości i brązowy, obracając od czasu do czasu i dodając wodę przez łyżki stołowe, jeśli bardzo suche, o 45 minut. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryć jagnięcinę na patelni i schłodzić. Przewijanie na małym ogniu.
Ciepły bakłażan na małym ogniu; łyżka do naczynia. Łyżka jagnięciny i wszelkie soki nad
Posypać natką pietruszki.