Pikantna Grillowana Tilapia
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pikantnego grillowanego Tilapiana. Za 4,27 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 6 porcji z 659 kalorii, 39g białka, oraz 35g tłuszczu każdy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Czwartego Lipca. 6 osób próbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka skórki pomarańczowej, imbiru, mango i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 50 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 92%, to danie jest spektakularne. Pikantna Grillowana Tilapia, Pikantne Grillowane Warzywa, oraz Pikantny Grillowany Kurczak są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść rybę w dużym niemetalowym naczyniu.
Wymieszaj 6 łyżek oleju, skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy, imbir, ostry sos, sól i pieprz do smaku; polej rybę. Przykryj i marynuj w lodówce przez 30 do 60 minut.
Tymczasem przygotuj grill.
Posmaruj rybę dodatkowym olejem. Grilluj, aż ryba po prostu się łuszczy podczas testowania widelcem, około 5 minut z każdej strony na każdy cal grubości.
Podawać razem z ryżem kokosowym Mango.
W dużym rondlu rozgrzej olej na średnim ogniu.
Dodaj ryż i wymieszaj, aby pokryć olejem.
Dodaj mleko kokosowe, wodę i sól; doprowadzić do wrzenia. Dodaj mango. Przykryj, zmniejsz ogień do małego i gotuj na wolnym ogniu przez około 20 minut lub do wchłonięcia płynu.
Zdejmij ryż z ognia i puch widelcem.
Umieść czystą, suchą ścierkę do naczyń na patelni, przykryj pokrywką i pozwól parować przez 5 minut przed podaniem.
Polecane wino: Pinot Noir, Wino Musujące, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Tilapia działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, winem musującym i Pinot Grigio. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Viva Diva Moscato Colada z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
![Viva Diva Moscato Colada]()
Viva Diva Moscato Colada
Słodkie wino Moscato nasycone naturalnym smakiem kokosa i ananasa. Kolor Jasnopomarańczowy. Owocowy, typowy dla kokosa i ananasa z lekkimi nutami Moscato. Doskonały jako aperitif lub mieszanie z koktajlami.