Pierś z kaczki w sosie ze słodkich wiśni

Pierś z kaczki w sosie ze słodkich wiśni
Pierś z kaczki w sosie wiśniowym to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 6,46 zł / porcja, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 376 kalorii, 36g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, wiśnie, takie jak bing, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pierś z kaczki w sosie wiśniowo-pieprzowym, Pierś z kaczki w sosie Podwójnie wiśniowym, oraz Pierś z kaczki ze świeżym sosem wiśniowym i grillowanymi morelami.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w 2-do 3-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie gotować cebulę, czosnek, i szalotka, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj pastę pomidorową, czarny pieprz, kminek, płatki papryki i 1/4 łyżeczki soli i gotuj, mieszając, 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Papryka ChiliPapryka Chili
KminekKminek
SólSól
3
Dodać paprykę i pomidora i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
PomidorPomidor
4
Wymieszaj wino, ocet (do smaku) i cukier i gotuj na wolnym ogniu 1 minutę. Wymieszać z musztardą, 1 1/2 szklanki wiśni, a pozostałe 1/2 łyżeczki soli i gotować na wolnym ogniu 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
MusztardaMusztarda
OcetOcet
CukierCukier
SólSól
WinoWino
5
Czystą mieszaninę w blenderze do bardzo gładkiej, około 1 minuty (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów). Sos wiśniowy przełożyć przez sito o drobnych oczkach do miski i przenieść 1/4 szklanki sosu do małej miski do glazury kaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
SOSSOS
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Ocena skóry kaczki we wzorze crosshatch z małym ostrym nożem i doprawić kaczkę solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
8
Podgrzać wodę w żaroodpornej 12-calowej ciężkiej patelni na małym ogniu do gorąca, a następnie dodać kaczkę, skórkę w dół. Kaczka gotować, odkryte, na małym ogniu, bez obracania, aż większość tłuszczu jest renderowana, a skóra jest złotobrązowa, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Przenieść kaczkę na talerz i wyrzucić wszystko, ale 1 łyżka tłuszczu z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Kaczka szczotka całym sosem wiśniowym z miski i powrót do patelni, strona skóry do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
SOSSOS
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Kaczka pieczona w piekarniku, aż termometr zarejestruje 57° (patrz uwaga kucharzy, poniżej), około 8 minut dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
12
Przenieść kaczkę do deski do krojenia i odstawić patelnię na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
PatelniaPatelnia
13
Odstawić kaczkę, luźno pokrytą folią, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
14
Natychmiast po przykryciu kaczki ostrożnie wylej dowolny tłuszcz z patelni, pozostawiając brązowe kawałki i dodaj pozostały sos wiśniowy, mieszając i skrobając brązowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
SOSSOS
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Dodać pozostałe 1 1/2 szklanki wiśni. (Wiśnie stracą smak, jeśli gotowane; ciepło z patelni ogrzeje SOS.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Trzymając ostry nóż pod kątem 45 stopni, pokrój kaczkę w plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
17
Posypać posiekanymi ziołami i podawać z sosem wiśniowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
ZiołaZioła
SOSSOS
18
Uwaga kucharzy: USDA zaleca gotowanie piersi z kaczki do temperatury wewnętrznej 77°, aby zapewnić, że wszystkie szkodliwe bakterie zostaną zabite, ale ponieważ wolimy mięso średnio rzadkie, gotujemy je tylko do135. według naszego smaku, co daje doskonały stopień doneness.* Dostępne w dartagnan.com.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
MięsoMięso

Składniki

1(może być lub przeglądać)3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków2(zima)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)1(może być lub przeglądać)Musztarda DijonMusztarda Dijon7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/4 lb ciemnych czereśni, takich jak Bing, ćwiartki i pestki1/4 lb ciemnych czereśni, takich jak Bing, ćwiartki i pestki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino680Orzechy dowolne (posiekane)piersi kaczki bez kości ze skórąpiersi kaczki bez kości ze skórą1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekany świeży estragon lub szczypiorekposiekany świeży estragon lub szczypiorek3ząbki czosnku, rozgniecioneząbki czosnku, rozgniecione1(może być lub przeglądać)kminek mielonykminek mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana cebula (1 Mała)posiekana cebula (1 Mała)1pomidor śliwkowy, grubo posiekanypomidor śliwkowy, grubo posiekany1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekana czerwona papryka (1/2 średniej)grubo posiekana czerwona papryka (1/2 średniej)0(może być lub przeglądać)suszone płatki gorącej czerwonej paprykisuszone płatki gorącej czerwonej papryki1(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)drobno posiekana szalotkadrobno posiekana szalotka2(zima)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata11 funt cukinii,Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2(zima)makaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia45
Magazyn