Pierś z kaczki pieczonej tymiankiem w sosie pomarańczowo-winnym
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Pieczona pierś z kaczki z tymiankiem w sosie pomarańczowo-winnym może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 398 kalorii, 25g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 5,73 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz tymianek, szalotka, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Boska Pierś Z Kaczki Bez Kości Z Sosem Z Wina Porto, Pieczona pierś z kaczki w sosie pomarańczowym Brandy, oraz Pieczone na patelni piersi z kaczki z sosem Sherry, miód i tymianek dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wlać oliwę z oliwek na 12-calową, odporną na przywieranie patelnię (z co najmniej 2-in.- wysokie boki) na średnim ogniu. Na gorąco dodaj marchew, seler, szalotkę i czosnek; często mieszaj, aż warzywa będą lekko zwiotczałe i zaczną brązowieć, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Oliwa Z Oliwek
Szalotka
Marchew
Seler
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj wino, sok pomarańczowy, 5 gałązek tymianku i liście laurowe; zwiększyć ogień do wysokiej i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż płyn zmniejszy się o około połowę i będzie lekko syropowaty, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomarańczowy
Liście Laurowe
Tymianek
Wino
3
Wlać przez drobny sitko do szklanki; powinieneś mieć około 1 szklanki. Wyrzucić warzywa. Wytrzyj patelnię do sucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Patelnia
4
Piersi kaczki opłukać i osuszyć. Ocena skóry każdego w wzór crosshatch, dokonując cięć o cal od siebie, przez skórę do warstwy tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Kaczki
5
Posypać lekko solą i pieprzem. Ustawić tę samą patelnię na średnim ogniu; gdy jest gorąca, połóż piersi kaczki, skórkę w dół, na patelni. Gotować, aż zacznie brązowieć na dnie, 1 1/2 do 2 protokół. Łyżka i wyrzucić tłuszcz w patelni. Obrócić piersi i równomiernie posypać liśćmi tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Pierś Z Kaczki
Tymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Przenieść patelnię z kaczką do piekarnika 425. Piecz, aż dobrze zbrązowieje na powierzchni, ale nadal lekko różowy w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
7
Przenieś kaczkę na obramowaną deskę do krojenia i pozostaw w ciepłym miejscu na 5 minut. Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z soków z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Patelnia
8
Patelnię ustawić na średnim ogniu i dodać redukcję pomarańczowo-winną i śmietanę. Wymieszać często, zeskrobując rumiane kawałki z dna patelni, aż sos się zagotuje i pokryje tył łyżki cienką warstwą, 2 do 3 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
SOS
Pomarańczowy
Krem
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Rukolę podzielić na sześć talerzy. Pokroić piersi kaczki na ziarno i wachlować równo nad rukolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Kaczki
Rukola
Ziarna
10
Skropić trochę ciepłym sosem pomarańczowo-winnym na kaczce i zieleni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zieloni
Pomarańczowy
SOS
Cała Kaczka
Wino
11
Resztę wlać do małego dzbanka i przekazać, aby goście mogli dodać do smaku.