Pierś kaczki krzyżówki bez kości
Pierś kaczki krzyżówki bez kości może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 4,04 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 292 kalorie, 24g białka, oraz 5G tłuszczu. Mieszanka sosu sojowego, pojedyncze piersi z kaczki, pomarańczowa marmolada i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać pomarańczową marmoladę, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pierś z kaczki bez kości A L ' Orange, Boska Pierś Z Kaczki Bez Kości Z Sosem Z Wina Porto, oraz Risotto Z Kaczką Krzyżówką I Jęczmieniem Z Pędami Słonecznika dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz sos sojowy, ocet, miód, czosnek, imbir i estragon do marynaty i zanurz piersi kaczki. Marynować 24 godziny w lodówce.
Przygotuj grill węglowy do pośredniego ciepła: Światło 50 do 60 brykiety i niech spalić, aż pokryte popiołem, 20 do 30 minut, i bardzo gorące(można trzymać rękę 1 do 2 cali powyżej poziomu grilla tylko 1 do 2 sekund). Wciśnij równe porcje węgli na boki i ustaw miskę ociekową wypełnioną 1/2 cala. po bokach z wodą w oczyszczonym obszarze. Grill ze skórą kaczki bokiem w dół nad oczyszczonym obszarem (zamknij pokrywę i trzymaj otwory odpowietrzające otwarte), fastrygowanie marynatą, 6 minut z każdej strony. Przesuń piersi na bezpośrednim ogniu i gotować, strona skóry w dół, aż skóra jest dobrze rumiane i chrupiące i mięso jest średnio rzadkie (cięte do sprawdzenia), 5 do 10 minut. Mała butelka z rozpylaczem wypełniona wodą jest przydatna do oswajania wszelkich płomieni.
Na żaroodpornym talerzu ułożyć skórkę kaczki i obficie przykryć mięso marmoladą. Dusić w piekarniku, aż Marmolada pęcherzyki i zgęstnieje.
Udekorować natką pietruszki i podawać.