Piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-winnym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.16 za porcję. Jedna porcja zawiera 817 kalorii, 35g białka, oraz 33g tłuszczu. Jeśli masz slivered migdały, papryka, bulion z kurczaka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Piersi z kurczaka w sosie śmietanowym, Piersi Z Kurczaka Ze Śmietaną, oraz Piersi z kurczaka ze śmietaną i Jalapenos.
Instrukcje
1
Umieść boczek w dużej, głębokiej patelni, i gotować na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż równomiernie rumiane, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Odcedzić plastry boczku na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem. Pokruszyć, gdy ostygnie; odstawić boczek na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
3
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Spryskaj naczynie do pieczenia 7x11 cali sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
4
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu, i smażyć połówki piersi kurczaka, aż brązowy z obu stron, o 6 protokół na stronę (mięso będzie nadal różowy wewnątrz). Ułożyć piersi z kurczaka w naczyniu do pieczenia, a grzyby rozsypać na kurczaku. Ugotować zieloną cebulę na gorącej patelni na średnim ogniu, aż zmiękną, o 3 protokół; wymieszać z papryką i mąką. Mieszankę mąki smażyć przez około 1 minutę. Rozgnieść kostkę bulionu w 1/4 szklanki gorącej wody w małej misce, i ubić bulionu do mieszanki mąki. Doprowadzić do wrzenia (sos będzie gęsty). Stopniowo ubij białe wino na patelnię i przynieś na wolnym ogniu. Śmietanę wymieszać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Kurczaka
SOS
Zielona Cebula
Kwaśna śmietana
Wino Białe
Grzyby
Mięso
Papryka
Masło
Mąka Uniwersalna
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
5
Wlać sos na piersi kurczaka w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Kurczaka
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
6
Naczynie do pieczenia przykryć folią i piec w nagrzanym piekarniku przez 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
Folia Aluminiowa
7
Około pół godziny przed kurczak jest gotowy, doprowadzić ryż i 4 szklanki wody do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, a płyn zostanie wchłonięty, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Woda
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
8
Odstawić ryż pod przykryciem na około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
9
Aby służyć, łyżka ugotowanego ryżu na półmisek, i top z piersi kurczaka. Pozostały sos wymieszać w naczyniu i łyżką kurczaka; udekorować pokruszonym boczkiem i ściętymi migdałami.