Pierogi żurawinowo-jabłkowe z karmazynowym sosem
Pierogi żurawinowo-jabłkowe z karmazynowym sosem to bezmleczne przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 54g tłuszczu, oraz w sumie 1171 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz dodatkowy cukier, skracanie, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Crimson Cranberry Punch, Żurawinowo-Glazurowane Pierogi Z Jabłkami, oraz Pierogi Z Jabłkami W Sosie Fanta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 204°. lekko nasmarować dno galaretki roll pan, 15 1 / 2x10 1 / 2x1 cala lub duży arkusz ciastek ze skróceniem. W rondlu 1-quart, sos żurawinowy ciepła, sok pomarańczowy i cukierki na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina jest gorąca i cukierki są topione; usunąć z ognia.
W średniej misce pokrój skracanie na mąkę i sól, używając blendera do ciast lub przecinając 2 noże, aż cząstki będą wielkości małego groszku.
Posypać zimną wodą, 1 łyżkę na raz, podrzucając widelcem, aż cała mąka zostanie zwilżona i ciasto prawie oczyści bok miski (w razie potrzeby można dodać 1 do 2 łyżeczek więcej wody).
Ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach 18x16 cali.
Pokrój ciasto na cztery 8-calowe kwadraty, używając noża lub noża do ciasta.
Wyciąć liście z pozostałego 2-calowego kawałka ciasta, za pomocą małego noża w kształcie liści, noża do ciasta lub noża.
Umieść jabłko na każdym placu ciasta. Łyżka 1 łyżka sosu żurawinowego mieszanki do środka każdego jabłka.
Każde jabłko posypać 1 łyżeczką cukru. Zwilżyć narożniki placków ciasta. Przynieś 2 przeciwległe rogi ciasta na jabłko; szczypta do zapieczętowania. Powtórz z pozostałymi rogami; szczypta krawędzie ciasta do uszczelnienia. Udekoruj liśćmi ciasta.
Na patelni ułożyć pierogi.
Posmarować jajkiem; posypać dodatkowym cukrem.
Piec około 30 minut lub aż skorupa jest złoty kolor i jabłka są miękkie.
Każde pierogi udekorować liściem mięty.
Podawać na ciepło z pozostałą mieszanką sosu.