Pierogi z łososiem w sosie kokosowym Curry

Pierogi z łososiem w sosie kokosowym Curry to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na $2.0 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 379 kalorii, 16G białka, oraz 34g tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jeśli masz pod ręką sos rybny, sok z limonki, łososia i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tajskie zielone curry pierogi wieprzowe w sosie kokosowym z chrupiącą smażoną szalotką, Grillowany łosoś z tajskim sosem kokosowym Curry, oraz W mgnieniu oka łosoś atlantycki z czerwonym sosem Curry kokosowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dusić słoninę w wodzie do przykrycia przez 15 minut.
Odcedzić, pozostawić do ostygnięcia i drobno posiekać.
Łososia pokroić w drobną kostkę. Umieść wszystkie składniki, z wyjątkiem skórek wonton, w misce do mieszania i mieszaj w jednym kierunku, aż się wymieszasz.
Rozłóż przed sobą skórę wontona. Umieść 1 łyżeczkę nadzienia w środku skóry. Zwilż krawędzie skóry wodą i złóż na pół, naciskając krawędzie, aby uszczelnić. Następnie, ze złożoną krawędzią skierowaną do ciebie, pociągnij dolne rogi bezpośrednio w dół, złóż je lekko nad sobą i szczyp do uszczelnienia. Powstałe pierogi powinny wyglądać jak czapka pielęgniarki. Powtarzać do momentu użycia napełnienia.
Doprowadzić dużą ilość wody do wrzenia. Gdy szybko się gotuje, dodaj wontony (nie tak bardzo, że woda przestanie wrzeć, około połowy)i gotuj przez 3 do 4 minut lub do nieprzezroczystego.
Usuń, odsączyć, i służyć nad lub z sosem Curry kokosowego.
Podgrzać rondel i dodać pastę curry.
Dodaj mleko kokosowe i wywar z kurczaka i gotuj na wolnym ogniu, aż sos zmniejszy się o jedną trzecią. Odstawić.
Gotując pierogi, podgrzej mieszankę mleka kokosowego, dodaj sos rybny i sok z limonki, a gdy pierogi są gotowe, obficie polej sosem na talerzu.
Posypać świeżą kolendrą. Pierogi ułożyć na sosie i podawać.
Sprawia, że około 1 1/2 szklanki
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay]()
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.