Pierogi z wieprzowiną i krewetkami (Shu Mai)

Pierogi z wieprzowiną i krewetkami (Shu Mai)
Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 56 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Idź do sklepu i odbierz opakowania gyoza, w. kawałek imbir, zielona cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pierogi shu Mai z krewetkami i wieprzowiną, Pierogi wieprzowo-krewetkowe na parze, oraz Pierogi z wieprzowiną i szczypiorkiem z suszonymi krewetkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce, wymieszać wieprzowinę, krewetki, zielona cebula, imbir, wino ryżowe, i sos sojowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Wino RyżoweWino Ryżowe
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Na płaskiej, czystej powierzchni wyłożyć owijki gyoza. Top każdy z około 1 łyżka. mieszanka wieprzowo-krewetkowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)
3
Brzegi owijki posmarować roztrzepanym jajkiem i uformować pierogi. Umieść shu mai w parowcach wyłożonych pergaminem (patrz jak parować Dim Sum, poniżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
4
Pierogi na parze do ugotowania, około 10 minut.
5
Podawać natychmiast.
6
Jak parować Dim Sum: Zmierz kosz na parowiec i wybierz garnek o średnicy co najmniej 2 cali. szerzej. Aby pierogi nie sklejały się, Wytnij koło pergaminu 1 w. mniejsza średnica niż kosz (dzięki czemu para może płynąć wokół krawędzi) i dopasować ją.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Kosz ParowyKosz Parowy
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Wlać wystarczającą ilość wody do garnka, aby uzyskać 1 in. do góry i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Najpierw wypełnij kosz dim sum, a następnie włóż go do garnka. Przykryć i gotować, dodając gorącą wodę w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia1
Magazyn