Pierogi z wieprzowiną i krewetkami (Shu Mai)

Pierogi z wieprzowiną i krewetkami (Shu Mai)
Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 56 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Idź do sklepu i odbierz opakowania gyoza, w. kawałek imbir, zielona cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pierogi shu Mai z krewetkami i wieprzowiną, Pierogi wieprzowo-krewetkowe na parze, oraz Pierogi z wieprzowiną i szczypiorkiem z suszonymi krewetkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce, wymieszać wieprzowinę, krewetki, zielona cebula, imbir, wino ryżowe, i sos sojowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Wino RyżoweWino Ryżowe
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
2
Na płaskiej, czystej powierzchni wyłożyć owijki gyoza. Top każdy z około 1 łyżka. mieszanka wieprzowo-krewetkowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
3
Brzegi owijki posmarować roztrzepanym jajkiem i uformować pierogi. Umieść shu mai w parowcach wyłożonych pergaminem (patrz jak parować Dim Sum, poniżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Pokrojone świeże TruskawkiDodatkowe Pokrojone świeże Truskawki
4
Pierogi na parze do ugotowania, około 10 minut.
5
Podawać natychmiast.
6
Jak parować Dim Sum: Zmierz kosz na parowiec i wybierz garnek o średnicy co najmniej 2 cali. szerzej. Aby pierogi nie sklejały się, Wytnij koło pergaminu 1 w. mniejsza średnica niż kosz (dzięki czemu para może płynąć wokół krawędzi) i dopasować ją.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Kosz ParowyKosz Parowy
2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala
7
Wlać wystarczającą ilość wody do garnka, aby uzyskać 1 in. do góry i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Najpierw wypełnij kosz dim sum, a następnie włóż go do garnka. Przykryć i gotować, dodając gorącą wodę w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia1
Magazyn