Pierogi Smażone Edamame
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj smażonych pierogów Edamame. Ten przepis służy 8 i kosztuje 99 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 145 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz olej sezamowy, imbir, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Pierogi Edamame, Pierogi Edamame, oraz Pierogi Edamame dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu dodaj edamame do osolonej wrzącej wody. Gotować przez 1 minutę.
Odcedzić edamame i uruchomić pod zimną wodą, aby je lekko schłodzić i dodać je do robota kuchennego. Za pomocą mikrowłókien zetrzeć imbir i dodać do robota kuchennego wraz z proszkiem wasabi, sokiem z cytryny, solą, olejem sezamowym i szalotki. Proces aż do uzyskania masywnej konsystencji.
Pracując z 1 owijką wonton na raz (przykryj pozostałe owijki wilgotnym ręcznikiem, aby zapobiec wysuszeniu), łyżka około 1 łyżeczki mieszaniny edamame w środku każdego owijki. Zwilż krawędzie ciasta wodą; złóż przeciwległe rogi, tworząc trójkąt, szczypanie punktów do uszczelnienia. W patelni odpornej na ciepło dodać około 2 cale oleju i ciepła. Gdy olej jest gorący dodać pierogi i smażyć na złoty kolor około 10 minut. Smażyć partiami, upewniając się, że nie dotykają oleju, więc nie przyklejają się.
Wyjąć łyżką lub pająkiem i umieścić na ręcznikach papierowych, aby wchłonąć olej.
Podawać na ciepło na półmisku z sosem sojowym.