Piernikowe Ciasteczka
Piernikowe ciasteczka mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Ten przepis sprawia, że 36 porcji z 66 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz zmielony cynamon, olej sałatkowy, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 28%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Piernikowe Ciasteczka I Cytrusowe Ciasteczka Cukrowe, Poważne Ciasteczka: Piernikowe Ciasteczka Rolowane, oraz Piernikowe Ciasteczka dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, z mikserem na średniej prędkości, ubić melasę, olej, brązowy cukier i jajko, aż dobrze wymieszane.
W średniej misce wymieszać 2 3/4 szklanki mąki, sól, proszek do pieczenia, cynamon, imbir i goździki. Wymieszać z mieszaniną melasy, a następnie ubić do dobrze wymieszanego. Podziel ciasto na pół, Zbierz każdą połowę w kulkę, a następnie spłaszcz na dysk. Owinąć każdy dysk w folię i zamrozić do twardości, około 1 godziny.
Rozpakuj ciasto. Na lekko posypanej mąką powierzchni, z posypanym mąką wałkiem do ciasta, zwijaj jeden dysk na raz do około 1/4 cala grubości. Z mąką 3-do 4-calowych noży, wyciąć ciasteczka.
Miejsce o 1 cal od siebie na maśle 12-przez 15-calowe blachy do pieczenia. Zebrać nadmiar ciasta w piłkę, reroll, i wyciąć pozostałe ciasteczka.
Piec ciasteczka w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 350, aż krawędzie zaczną lekko brązowieć, od 8 do 10 minut; jeśli piecze się dwa arkusze jednocześnie w jednym piekarniku, zmień ich pozycję w połowie pieczenia.
Niech ciasteczka ostygną na arkuszach przez 5 minut, a następnie przenieść do stojaków do całkowitego ostygnięcia. Polać ciastka cukrem pudrem według życzenia.
Lukier z cukrem pudrem: w misce wymieszaj 2 szklanki cukru pudru, 1 1/2 łyżki wody i 1/2 łyżeczki wanilii, aż będzie gładka. Odcień do pożądanego koloru, mieszając w barwienie żywności, kropla lub dwa na raz. Jeśli lukier jest zbyt gęsty, aby z nim pracować, wymieszaj więcej wody, kilka kropli na raz; jeśli jest zbyt cienki, wymieszaj więcej cukru pudru. Daje 2/3 szklanki.