Piernikowe Ciasteczka
Piernikowe ciasteczka mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 30. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 184 kalorie. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Udaj się do sklepu i zbierz sól, zmielone goździki, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Piernikowe Ciasteczka I Cytrusowe Ciasteczka Cukrowe, Poważne Ciasteczka: Piernikowe Ciasteczka Rolowane, oraz Piernikowe Ciasteczka dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać mąkę z sodą oczyszczoną, solą, imbirem, cynamonem i goździkami. W misce stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w łopatkę, ubij masło z brązowym cukrem i melasą na średniej prędkości, aż będzie puszyste.
Dodać jajko i wanilię i ubić do wymieszania.
Dodać suche składniki i ubić na średniej prędkości, aż do połączenia.
Podziel ciasto na pół i umieść każdą połowę między 2 dużymi arkuszami pergaminu lub folii.
Rozwałkować ciasto o grubości 1/4 cala i przenieść do 2 blach do pieczenia. Przechowywać w lodówce do firmy, co najmniej 30 minut.
Pracując z jednym kawałkiem ciasta na raz, Usuń górny arkusz pergaminu i odwróć ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię roboczą; usuń drugi arkusz pergaminu.
Rozwałkuj ciasto o grubości 1/8 cala. Używając mąki 3-calowej foremki do ciastek, Wytnij ciasteczka tak blisko siebie, jak to możliwe.
Przenieść do pergaminu blach do pieczenia.
Piec około 15 minut, lub aż nadmuchane i jędrne.
Niech ostudzić lekko na blasze do pieczenia, a następnie, za pomocą metalowej szpatułki, przenieść do stojaka do całkowitego ostygnięcia. Przerzuć resztki, aby wytłoczyć więcej ciastek, schładzając resztki między partiami.
Za pomocą małego pędzla lub woreczka z ciastami wyposażonego w małą, gładką końcówkę dekorującą udekoruj ciasteczka lukrem Królewskim.
Pozostawić do wyschnięcia całkowicie przed podaniem.