Pieprz Czarny Karmel Krewetki
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać czarny pieprz Karmel krewetki spróbować. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 3,87 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 316 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać olej sezamowy, gotować w torbie brązowy ryż, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać brązowy ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy Brązowy jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieprz Czarny Karmel Krewetki, Garlicky krewetki pieprz czarny i Black-Eyed Peas, oraz Krewetki Pieprz Czarny I Biały dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz. Trzymaj ciepło.
Połączyć 1 łyżkę wody i skrobi kukurydzianej w małej misce, mieszając trzepaczką; odstawić.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodaj krewetki; smażyć 2 minut lub do krewetki zaczynają się różowy.
Dodać groszek, czosnek, pieprz i sól; gotować 1 minutę.
Połączyć bulion, cukier i sos rybny w małym rondlu na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia; wymieszać mieszaninę skrobi kukurydzianej. Gotować 30 sekund lub aż mieszanina zgęstnieje, stale mieszając.
Wlać mieszankę cukru na krewetki. Powrót mieszanki krewetek na średnim ogniu; gotować 2 minuty lub do dokładnie ogrzane.
Podawać na ugotowanym ryżu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.