Pieczywo kruche
Shortbread to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 74 kalorie. Na 7 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz szczyptę soli, mleko, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Bułka Z Dżemem, Pieczywo kruche, oraz Mocha Shortbread dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżkę mąki do miarki i wyrównać nożem.
Mąkę, cukier i sól wymieszać w misce, mieszając trzepaczką.
Umieścić masło w średniej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż będzie lekkie i puszyste.
Dodaj mieszaninę mąki, ubijając z niską prędkością.
Dodać mleko i wanilię; ubić do wymieszania. Poklep ciasto w 4-calowe koło; owinąć w folię i schłodzić 30 minut.
Rozpakuj i umieść ciasto na folii. Ciasto przykryć dodatkowym arkuszem folii.
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, w 8-calowe koło.
Ułożyć ciasto na blasze pokrytej natryskiem do gotowania.
Ciasto pokroić na 16 klinów, kroić w, ale nie przez, ciasto. Ciasto przebić kilka razy widelcem.
Piec w 350 przez 20 minut lub do lekko rumiane. Ostudzić na patelni 5 minut.
Pokroić w kliny. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.