Pieczywo Czosnkowe Pieczone
Pieczony chleb czosnkowy może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.04 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 346 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać masło, czosnek, tymianek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 28%. Spróbuj Pieczywo Czosnkowe Pieczone, Pieczywo Czosnkowe Pieczone, oraz Pieczywo Czosnkowe Pieczone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Cut top z każdej głowy czosnku, odsłaniając goździki.
Umieścić główki czosnku (wyciąć bok do góry), na kawałku folii aluminiowej heavy duty.
Zalać oliwą z oliwek, a na wierzch sprężyny tymiankowe. Doprawić solą i pieprzem. Szczelnie owinąć folię.
Umieścić na małej patelni żaroodpornej i piec, aż goździki zaczną wyskakiwać, około 1 godziny.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Aby usunąć goździki, otwórz folię i ściśnij dolną część główki czosnku. W małej misce rozgnieść goździki, tworząc pastę. (W tym momencie pasta może być używana lub przechowywana w lodówce lub zamrażarce.)
Dodaj masło i posiekany tymianek do miski, mieszając, aby połączyć. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Toast po obu stronach chleba, za pomocą gorącego grilla, patelni grill, lub brojlerów.
Na pieczywo tostowe rozprowadzić pastę z masła czosnkowego.