pieczony łosoś z sałatką z buraków, krwistej pomarańczy i szpinaku

pieczony łosoś z sałatką z buraków, krwistej pomarańczy i szpinaku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonego dzikiego łososia z burakami, krewną pomarańczą i sałatką szpinakową. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 375 kalorii, 36g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na $4.75 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka tłoczonego na zimno oleju kokosowego, krwawych pomarańczy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 12 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest super. Spróbuj Sałatka z buraków i krwawych pomarańczy, Sałatka z pomarańczy, buraków i kopru włoskiego, oraz Sałatka Z Pomarańczy, Buraków I Kopru Włoskiego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Odetnij zielenie z buraków, pozostawiając około cala łodyg nadal przymocowanych. Zachowaj zielenie na inny czas. Dobrze umyć buraki i umieścić je na patelni z centymetrową warstwą wody na dnie. Przykryj szczelnie folią (jeśli folia dotyka buraków, przykryj najpierw pergaminem, a następnie folią.) Pieczeń około 50 minut (lub dłużej dla większych buraków). Po zakończeniu buraków ostrożnie wyjmij folię. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie obrać je, ześlizgując się ze skórek palcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
3
Potnij je na cale kliny.Pokrój łodygę i dolne końce z krwawych pomarańczy. Pomarańcze stań na jednym końcu i, podążając za konturem owocu bardzo ostrym nożem, usuń skórkę i biały rdzeń. Pracuj od góry do dołu, obracając owoce. Następnie przytrzymaj każdą pomarańczę nad miską i ostrożnie pokrój między membranami a owocami, aby uwolnić segmenty między nimi. Wycisnąć sok pozostały w pozostałej membranie do miarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Blood OrangeBlood Orange
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodaj sok z miski z krwawymi pomarańczowymi segmentami do miarki. (Lub jeśli jesteś wciśnięty na czas, po prostu pokroić pomarańcze na rundy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Połącz pokrojoną w kostkę szalotkę, sok z cytryny, szklankę soku z pomarańczy (jeśli nie rezerwujesz wystarczająco dużo, możesz dodać zwykły świeżo wyciśnięty sok pomarańczowy), miód i łyżeczkę soli w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krew Sok PomarańczowyKrew Sok Pomarańczowy
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Ubijamy powoli oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
7
Dodaj czarny pieprz i dodatkową sól morską do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
8
Wyjmij łososia z lodówki na 30 minut przed gotowaniem, aby doprowadzić go do temperatury pokojowej. Łososia doprawić skórką, solą morską i mielonym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
9
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu przez około 1 minutę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Dodać olej do patelni i pozostawić do nagrzania na 1 minutę, aż bardzo ciepłe, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Połóż rybę na patelni, przyprawione bokiem w dół, i gotować 3 do 4 minut, aż będzie lekko rumiane. Odwróć rybę, obniż ogień do średnio-niskiego i gotuj jeszcze kilka minut, aż prawie się ugotuje. Postaraj się nie rozgotować łososia. Po zakończeniu ryby zaczną się łuszczyć i oddzielać, a środek będzie nieco Rzadki. Łosoś będzie nadal gotować trochę więcej, gdy siedzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Umieść szpinak w misce i wrzuć lekko z dressingiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
13
Przełożyć na półmisek.
14
Łososia ułożyć na szpinaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
15
Umieścić buraki i krew pomarańcze w misce i wrzucić lekko z jakimś sosem. Ułóż buraki i krwawe pomarańcze na obwodzie talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Blood OrangeBlood Orange
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
16
W razie potrzeby skropić łososia dodatkowym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Santan EMA Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn