pieczony łosoś z sałatką z buraków, krwistej pomarańczy i szpinaku

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonego dzikiego łososia z burakami, krewną pomarańczą i sałatką szpinakową. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 375 kalorii, 36g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na $4.75 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka tłoczonego na zimno oleju kokosowego, krwawych pomarańczy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 12 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest super. Spróbuj Sałatka z buraków i krwawych pomarańczy, Sałatka z pomarańczy, buraków i kopru włoskiego, oraz Sałatka Z Pomarańczy, Buraków I Kopru Włoskiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
Odetnij zielenie z buraków, pozostawiając około cala łodyg nadal przymocowanych. Zachowaj zielenie na inny czas. Dobrze umyć buraki i umieścić je na patelni z centymetrową warstwą wody na dnie. Przykryj szczelnie folią (jeśli folia dotyka buraków, przykryj najpierw pergaminem, a następnie folią.) Pieczeń około 50 minut (lub dłużej dla większych buraków). Po zakończeniu buraków ostrożnie wyjmij folię. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie obrać je, ześlizgując się ze skórek palcami.
Potnij je na cale kliny.Pokrój łodygę i dolne końce z krwawych pomarańczy. Pomarańcze stań na jednym końcu i, podążając za konturem owocu bardzo ostrym nożem, usuń skórkę i biały rdzeń. Pracuj od góry do dołu, obracając owoce. Następnie przytrzymaj każdą pomarańczę nad miską i ostrożnie pokrój między membranami a owocami, aby uwolnić segmenty między nimi. Wycisnąć sok pozostały w pozostałej membranie do miarki.
Dodaj sok z miski z krwawymi pomarańczowymi segmentami do miarki. (Lub jeśli jesteś wciśnięty na czas, po prostu pokroić pomarańcze na rundy.)
Połącz pokrojoną w kostkę szalotkę, sok z cytryny, szklankę soku z pomarańczy (jeśli nie rezerwujesz wystarczająco dużo, możesz dodać zwykły świeżo wyciśnięty sok pomarańczowy), miód i łyżeczkę soli w małej misce.
Ubijamy powoli oliwę z oliwek.
Dodaj czarny pieprz i dodatkową sól morską do smaku.
Wyjmij łososia z lodówki na 30 minut przed gotowaniem, aby doprowadzić go do temperatury pokojowej. Łososia doprawić skórką, solą morską i mielonym pieprzem.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu przez około 1 minutę.
Dodać olej do patelni i pozostawić do nagrzania na 1 minutę, aż bardzo ciepłe, ale nie palenie.
Połóż rybę na patelni, przyprawione bokiem w dół, i gotować 3 do 4 minut, aż będzie lekko rumiane. Odwróć rybę, obniż ogień do średnio-niskiego i gotuj jeszcze kilka minut, aż prawie się ugotuje. Postaraj się nie rozgotować łososia. Po zakończeniu ryby zaczną się łuszczyć i oddzielać, a środek będzie nieco Rzadki. Łosoś będzie nadal gotować trochę więcej, gdy siedzi.
Umieść szpinak w misce i wrzuć lekko z dressingiem.
Łososia ułożyć na szpinaku.
Umieścić buraki i krew pomarańcze w misce i wrzucić lekko z jakimś sosem. Ułóż buraki i krwawe pomarańcze na obwodzie talerza.
W razie potrzeby skropić łososia dodatkowym sosem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Santan EMA Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.