Pieczony w piecu filet z wołowiny
Jedna porcja zawiera 799 kalorii, 53g białka, oraz 63g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.55 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka wołowiny, olej roślinny, musztarda dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Filet wołowy pieczony z musztardą, Marynowany i pieczony w garnku filet wołowy z genialnym ziemniakiem A, oraz Texas Pieczony Mostek Wołowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyjąć filet z lodówki na 30 minut przed pieczeniem, aby doprowadzić go do temperatury pokojowej. Rozgrzej piekarnik do 500 F i umieść stojak na środku.
Rozprowadzić musztardę równomiernie ze wszystkich stron filetu.
Posypać solą, pieprzem i tymiankiem.
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni żaroodpornej na dużym ogniu; olej powinien migotać, ale nie palić. Brąz filet ze wszystkich stron, 2 do 3 minut na stronę.
Umieść filet w piekarniku i zmniejsz temperaturę do 425 F. piecz około 25 minut na rzadkie lub do czasu, gdy termometr do mięsa wskaże 130 F Po włożeniu do środka. (Sprawdź temperaturę raz po około 20 minutach, aby ocenić, jak daleko znajduje się filet.)
Wyjmij filet z piekarnika i pozostaw na 10 minut przed krojeniem.