Pieczony sos cebulowy z czerwonej papryki i Vidalii
Need a SOS wegetariański? Pieczony sos cebulowy z czerwonej papryki i Vidalian może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 3. Jedna porcja zawiera 229 kalorii, 3G białka, oraz 17g tłuszczu. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz vidalian cebulę, paprykę, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 33%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Papryczki Z Wędzonym Boczkiem I Cebulową Marmoladą Vidalian, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki.
Instrukcje
1 połówkę cebuli pokroić w kostkę; odstawić.
Cebulę pokroić na pół w plasterki.
Na blasze wyłożonej nieprzywierającą folią aluminiową ułożyć plasterki cebuli i połówki papryki, ściąć boki, skropić olejem i posypać solą.
Broil 5 cali od ciepła o 10 minut lub aż papryka wygląda pęcherze.
Połówki papryki umieścić w torbie z zamkiem błyskawicznym; zamknąć i odstawić na 10 minut, aby rozluźnić skórę. Obierz połówki papryki i pokrój w kostkę. Rezerwa pokrojoną w kostkę paprykę i pozostałą połowę. Prażoną cebulę pokroić w kostkę i odstawić.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj zarezerwowane pokrojone w kostkę surową cebulę, i podsmażyć 10 minut lub aż cebula zacznie brązowieć. Wymieszać z mąką; gotować, stale mieszając, 5 minut, lub aż mieszanina mąki jest karmelowy kolor. Wymieszaj rosół z kurczaka i przyprawę kreolską. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować, stale mieszając, aż zgęstnieje.
Proces mieszaniny sosu i zarezerwowane paprykę połowę w blenderze, aż gładkie, zatrzymując się zeskrobać w dół boki.
Połącz mieszankę sosu, zarezerwowane pokrojone w kostkę prażoną paprykę, pokrojoną w kostkę prażoną cebulę, bazylię i czarny pieprz.