Pieczony Plamiak Z Okruszkami Musztardy
Pieczony plamiak z musztardowymi okruchami wymaga z grubsza 42 minuty od początku do końca. Ten przepis służy 30 i kosztuje 59 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 54 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, sól i pieprz, musztardę dijon i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Recipezaar. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Pieczony Pikantny Musztardowy Plamiak, Pieczony Dorsz Z Okruszkami Musztardy, oraz Schab jagnięcy z okruszkami musztardy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°/200C.
Wlać 3 łyżki roztopionego masła do naczynia do pieczenia na tyle dużego, aby filety rybne utrzymać w jednej warstwie.
Szalotki posypać masłem i wlać 1/4 szklanki wina.Ułożyć filety rybne na wierzchu.
Każdą posypać odrobiną soku z cytryny i doprawić solą i pepper.In małą miskę, wrzucić bułkę tartą z pozostałymi 2 łyżkami roztopionego masła.
Wymieszać z musztardą i pietruszką.Poklep mieszaninę okruchów chleba równomiernie na wierzchu filetów rybnych.
Skropić pozostałe 1/4 szklanki wina nad rybą.
Piec, aż ryba płatków łatwo po przetestowaniu widelcem, około 15-20 minut.
Podawać z cytrynowymi klinami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Plamiak w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku