Pieczony kurczak z cytryną, Oregano i wermutem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego kurczaka z cytryną, Oregano i wermutem. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 2,44 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 775 kalorii, 63g białka, oraz 55 g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz kurczaka, sól, oregano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 40%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Pieczony Kurczak Z Cytryną I Oregano, Pieczona jagnięcina z oliwkami, cytryną i świeżym Oregano, oraz Kurczak Oregano-Cytrynowy.
Instrukcje
Kurczak zalać 3 łyżeczkami oleju.
Ułóż kawałki, skórki do góry, w dużej patelni do pieczenia.
Kurczaka posypać oregano, 1 łyżką wermutu, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Skrop pozostałą łyżeczkę oleju na wierzchu.
Gotować kurczaka, aż piersi są po prostu zrobić, o 25 protokół.
Usuń piersi i skrzydełka i nadal gotować podudzia i uda aż gotowe, o 5 minut dłużej.
Wyjmij patelnię z piekarnika; powrót piersi i skrzydła do patelni. Dusić kurczaka na złoty kolor, o 2 protokół.
Wyjmij kurczaka z patelni.
Wylać tłuszcz z patelni. Ustaw patelnię na umiarkowanym ogniu i dodaj pozostałą 1 łyżkę wermutu i wodę. Doprowadzić do wrzenia, skrobając dno patelni, aby usunąć brązowe kawałki. Gotować do zmniejszenia do około 2 łyżki stołowe.
Dodać nagromadzone soki z kurczaka. Łyżka sosu na kurczaka.
Wariacja: jeśli wolisz całe białe lub ciemne mięso, użyj czterech piersi z kością, ośmiu podudzi lub ośmiu UD zamiast różnych kawałków. Gotować piersi przez dwadzieścia pięć minut lub nogi przez trzydzieści minut.
Rekomendacja wina: ten rustykalny, ziołowy pieczony kurczak najlepiej podawać z pełnym i silnie aromatyzowanym białym winem. Spójrz na południe, gdzie znajduje się ziemiste, bogato orzechowe Greco di Tufo. Choć praktycznie nieznany, to jeden z wielkich białych Włoch.