Pieczony kurczak z cytrynami i tymiankiem
Pieczony kurczak z cytrynami i tymiankiem to bezmleczne przepis z 8 porcjami. To danie główne ma 570 kalorii, 43g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka pieprzu, wina, Węgierskiej papryki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Piersi z kurczaka z pieczoną cytryną, Oliwa z oliwek-dorsz czarny z cytrynami, kaparami i tymiankiem, oraz Kurczak z prażonymi cytrynami, zielonymi oliwkami i kaparami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z kurczaka. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Połączyć paprykę, 1 łyżkę tymianku, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu; wcierać pod luźną skórkę. Cienko pokroić 1 cytrynę; ułożyć plastry pod luźną skórką.
Pozostałą cytrynę pokroić na ćwiartki.
Umieść ćwiartki cytryny w jamie kurczaka.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę tymianku do jamy kurczaka.
Umieść kurczaka na stojaku na patelni brojlerów lub patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Nałóż olej na skórę. Kurczak przykryć folią aluminiową.
Piec w temperaturze 425 przez 30 minut. Odkryć i piec 50 minut lub do natychmiastowego odczytu termometr włożony do uda rejestry 16
Przełożyć kurczaka na deskę do krojenia; przykryć folią i odstawić na 15 minut przed rzeźbieniem.
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym w szklanej miarce o pojemności 2 filiżanek.
Wlać krople do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
Spuścić krople do miarki, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Umieść patelnię na kuchence na średnim ogniu.
Na patelnię posypać mąką.
Dodać wino; doprowadzić do wrzenia, stale mieszając trzepaczką.
Dodaj kapiele, bulion, sok, cukier, pozostałe 3/4 łyżeczki pieprzu i pozostałe 1/2 łyżeczki soli na patelnię, stale mieszając trzepaczką, aż lekko zgęstnieje.
Usuń skórkę i plasterki cytryny z kurczaka i usuń kliny cytryny z jamy; wyrzucić. Pokrój kurczaka i ułóż na półmisku.
W razie potrzeby udekoruj dodatkowymi plasterkami cytryny i gałązkami tymianku.