Pieczony kurczak w maśle ziołowym
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowych i pierwotnych przepisów do swojego pudełka z przepisami, pieczony kurczak z masłem ziołowym może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 1,31 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 336 kalorii, 24 g białka i 26 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 osobom. Ten przepis z Allrecipes ma 1 fanów. Najlepiej sprawdza się jako danie główne, a jego przygotowanie zajmuje około 30 minut. Mieszanka czosnku, pietruszki, rozmarynu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. To niedrogi przepis dla fanów kuchni indyjskiej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 35%. Wynik ten jest raczej zły. Podobne przepisy to Pieczone ogony homara w maśle ziołowym, Pieczony kurczak z cytryną i ziołami oraz Pieczony dorsz w ziołach i czosnku.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do opcji Broil/Grill i wyłóż patelnię z brojlerami folią aluminiową.
Połóż kurczaka na patelni. W małej misce połącz masło, czosnek, pietruszkę, rozmaryn i tymianek i wymieszaj, a następnie równomiernie rozprowadź porcję mieszanki na każdej piersi kurczaka.
Podpiekaj w nagrzanym piekarniku, obracając i często posypując pozostałą mieszanką ziół i masła, przez około 15 minut lub do momentu, aż z kurczaka wypłynie sok.
Polecane wino: Riesling, Gruener Veltliner, Sparkling Rose
Kurczak maślany w menu? Spróbuj połączyć z Rieslingiem, Gruener Veltliner i Sparkling Rosé. Najlepsze wino do kuchni indyjskiej będzie oczywiście zależeć od potrawy, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają pewną słodycz, która uzupełnia pikantność i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Bollinger Brut Special Cuvee z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
![Bollinger Brut Special Cuvee]()
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Smak gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łącz się ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.