Pieczony Kurczak Parmezan
Pieczony kurczak parmezan może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.44 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 51g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 458 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać białka jaj, częściowo odtłuszczone ser mozzarella, sos pomidorowo-bazyliowy makaron, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak Smażony W Piecu Parmezan, Kurczak Smażony W Piecu Parmezan, oraz Kurczak Smażony W Piecu Parmezan.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w płytkim naczyniu; umieść białka w misce.
Umieść panko w płytkim naczyniu. Dredge 1 pierś pół w mieszaninie mąki. Zanurz w białkach jajek; zanurz w panko. Powtórz procedurę z pozostałym kurczakiem, mieszaniną mąki,białkami i panko.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodać kurczaka na patelnię; gotować 2 protokół.
Dodać pozostałą 1 łyżkę oleju. Przewrócić kurczaka; gotować 2 protokół. Kurczak zalać sprayem do gotowania; umieścić patelnię w piekarniku.
Piec w temperaturze 450 przez 5 minut. Przekręcić kurczaka nad; top każdej połowie piersi z 2 łyżki sosu, 2 łyżki Parmigiano-Reggiano, i 3 łyżki mozzarelli.
Piec 6 minut lub aż kurczak jest gotowy.