Pieczony kurczak Jana Birnbauma na Letnich zielonych z kukurydzą

Pieczony kurczak Jana Birnbauma na Letnich zielonych z kukurydzą
Pieczony kurczak Jana Birnbauma Na Letniej zieleni z kukurydzą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1823 kalorii, 93g białka, oraz 135 g tłuszczu każdy. Na 7,32 zł za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cebulę, oliwę z oliwek, ocet szampański i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest solidne. Spróbuj Letnie warzywa i zioła z prażonymi burakami i orzechami laskowymi, Prażona kukurydza Tabouli i Oda do letniej kukurydzy, oraz Sałatka z pieczoną kukurydzą i papryką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby marynata, połączyć octy, sok z cytryny, czosnek, szalotka, i estragon. Powoli ubijamy oliwę z oliwek i tłuszcz z boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2
Dodać sól i pieprz do smaku. Kurczak płaszcz wewnątrz i na zewnątrz z 1 szklanką marynaty i przechowywać w lodówce, przykryte, na noc. Pozostałą marynatę należy zarezerwować na vinaigrette.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Wyjąć kurczaka z marynaty i wyrzucić marynatę. Doprawić kurczaka wewnątrz i na zewnątrz 1 1/2 łyżki mieszanki przyprawowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
5
Składniki farszu wymieszać i wepchnąć do kurczaka. Kurczaka dusić i smażyć przez 40 minut. Wyłącz piekarnik i pozwól ptakowi gotować w piekarniku jeszcze przez około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Mąkę ryżową doprawić solą, pieprzem i 1 łyżką mieszanki przypraw. Ostrygi wrzucić do mąki i wytrząsnąć nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
7
Rozgrzać olej w płytkiej patelni saute. Ostrygi brąz w tłuszczu, około 1 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Odcedzić na papierowych ręcznikach i natychmiast doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
9
Umieścić masło na małej patelni na średnim ogniu i podsmażyć kukurydzę przez około 5 protokół. Wyłączyć ogień i dodać paprykę piquillo, zielona cebula, pietruszka i zastrzeżone marynaty, aby vinaigrette. Smak i dostosować przyprawy z solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz PiquilloPieprz Piquillo
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Wrzucić zieleninę z kilkoma łyżkami vinaigrette. Na wierzchu zieleninę z kurczakiem, ostrygami i pozostałym winegretem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
ZieloniZieloni
11
Serwuj i ciesz się.
12
Mieszanka przypraw mieszanka składników. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją

Składniki

2Średnia żółta cebula, posiekanapiersi z kurczaka z rożnapiersi z kurczaka z rożna23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaroztopiony tłuszcz z boczkuroztopiony tłuszcz z boczku23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)2liście laurowe, łamaneliście laurowe, łamane20cały czarny pieprzcały czarny pieprz12 łyżeczki czosnku w proszku2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaOcet szampańskiOcet szampański2kilogramyPapryczki peperoncini do dekoracjiPapryczki peperoncini do dekoracji2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweziarna kukurydzyziarna kukurydzy2Batoniki toffi Heathmusztarda suchamusztarda sucha1Głowaczosnek obrany i zmiażdżonyczosnek obrany i zmiażdżony1ząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony4zielona cebula, tylko zielona część, posiekanazielona cebula, tylko zielona część, posiekana3Batoniki toffi Heathkolendra mielonakolendra mielona3Batoniki toffi Heathkminek mielonykminek mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1cytryna, pokrojona w ósemkicytryna, pokrojona w ósemki23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calakrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calado przyprawiania mięsado przyprawiania mięsa1szczyptaDuża świeżo zmielona gałka muszkatołowaDuża świeżo zmielona gałka muszkatołowa4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1( bakłażany)cebula pokrojona na trzy częścicebula pokrojona na trzy części2Batoniki toffi Heathuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekane liście pietruszkiposiekane liście pietruszki103 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaolej rzepakowy lub arachidowyolej rzepakowy lub arachidowy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka ryżowa (mąka uniwersalna może być zastąpiona)mąka ryżowa (mąka uniwersalna może być zastąpiona)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekonserwowa papryka piquillo lub pieczona czerwona papryka, pokrojona w kostkękonserwowa papryka piquillo lub pieczona czerwona papryka, pokrojona w kostkę2gałązkibezkostna baranina pokrojona w kostki o wymiarach 3–4 cali – lub można ją zastąpić bezkostną łopatką jagnięcąbezkostna baranina pokrojona w kostki o wymiarach 3–4 cali – lub można ją zastąpić bezkostną łopatką jagnięcą4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1łyżka czerwony ocet winnyszalotka mielonaszalotka mielona12smallsostrygi świeże łuskaneostrygi świeże łuskane1pęczkiestragon, liście drobno posiekaneestragon, liście drobno posiekane
TrudnośćEkspert
Gotowe W13 hrs, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia41
Magazyn