Pieczony kurczak Jana Birnbauma na Letnich zielonych z kukurydzą

Pieczony kurczak Jana Birnbauma na Letnich zielonych z kukurydzą
Pieczony kurczak Jana Birnbauma Na Letniej zieleni z kukurydzą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1823 kalorii, 93g białka, oraz 135 g tłuszczu każdy. Na 7,32 zł za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cebulę, oliwę z oliwek, ocet szampański i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest solidne. Spróbuj Letnie warzywa i zioła z prażonymi burakami i orzechami laskowymi, Prażona kukurydza Tabouli i Oda do letniej kukurydzy, oraz Sałatka z pieczoną kukurydzą i papryką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby marynata, połączyć octy, sok z cytryny, czosnek, szalotka, i estragon. Powoli ubijamy oliwę z oliwek i tłuszcz z boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
2
Dodać sól i pieprz do smaku. Kurczak płaszcz wewnątrz i na zewnątrz z 1 szklanką marynaty i przechowywać w lodówce, przykryte, na noc. Pozostałą marynatę należy zarezerwować na vinaigrette.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Wyjąć kurczaka z marynaty i wyrzucić marynatę. Doprawić kurczaka wewnątrz i na zewnątrz 1 1/2 łyżki mieszanki przyprawowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
5
Składniki farszu wymieszać i wepchnąć do kurczaka. Kurczaka dusić i smażyć przez 40 minut. Wyłącz piekarnik i pozwól ptakowi gotować w piekarniku jeszcze przez około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Mąkę ryżową doprawić solą, pieprzem i 1 łyżką mieszanki przypraw. Ostrygi wrzucić do mąki i wytrząsnąć nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
7
Rozgrzać olej w płytkiej patelni saute. Ostrygi brąz w tłuszczu, około 1 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Odcedzić na papierowych ręcznikach i natychmiast doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
9
Umieścić masło na małej patelni na średnim ogniu i podsmażyć kukurydzę przez około 5 protokół. Wyłączyć ogień i dodać paprykę piquillo, zielona cebula, pietruszka i zastrzeżone marynaty, aby vinaigrette. Smak i dostosować przyprawy z solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz PiquilloPieprz Piquillo
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Wrzucić zieleninę z kilkoma łyżkami vinaigrette. Na wierzchu zieleninę z kurczakiem, ostrygami i pozostałym winegretem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
ZieloniZieloni
11
Serwuj i ciesz się.
12
Mieszanka przypraw mieszanka składników. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją

Składniki

2Średnia żółta cebula, posiekanapiersi z kurczaka z rożnapiersi z kurczaka z rożna22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuroztopiony tłuszcz z boczkuroztopiony tłuszcz z boczku22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)2liście laurowe, łamaneliście laurowe, łamane20cały czarny pieprzcały czarny pieprz11 łyżka suszonego oregano1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuOcet szampańskiOcet szampański2kilogramy2 do 3 łyżek drobno posiekanego szczypiorku, do dekoracji2 do 3 łyżek drobno posiekanego szczypiorku, do dekoracji2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweziarna kukurydzyziarna kukurydzy2Batoniki toffi Heathmusztarda suchamusztarda sucha1Głowaczosnek obrany i zmiażdżonyczosnek obrany i zmiażdżony1ząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony4zielona cebula, tylko zielona część, posiekanazielona cebula, tylko zielona część, posiekana3Batoniki toffi Heathkolendra mielonakolendra mielona3Batoniki toffi Heathkminek mielonykminek mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1cytryna, pokrojona w ósemkicytryna, pokrojona w ósemki22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzudo smarowania wkładkido smarowania wkładki22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzudo przyprawiania mięsado przyprawiania mięsa1szczyptaDuża świeżo zmielona gałka muszkatołowaDuża świeżo zmielona gałka muszkatołowa4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1( bakłażany)cebula pokrojona na trzy częścicebula pokrojona na trzy części2Batoniki toffi Heathuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuposiekane liście pietruszkiposiekane liście pietruszki102 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuolej rzepakowy lub arachidowyolej rzepakowy lub arachidowy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka ryżowa (mąka uniwersalna może być zastąpiona)mąka ryżowa (mąka uniwersalna może być zastąpiona)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekonserwowa papryka piquillo lub pieczona czerwona papryka, pokrojona w kostkękonserwowa papryka piquillo lub pieczona czerwona papryka, pokrojona w kostkę2gałązkimięsiste golonki cielęce o grubości 2-3 calimięsiste golonki cielęce o grubości 2-3 cali4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1łyżka czerwony ocet winnyszalotka mielonaszalotka mielona12smallsostrygi świeże łuskaneostrygi świeże łuskane1pęczkiestragon, liście drobno posiekaneestragon, liście drobno posiekane
TrudnośćEkspert
Gotowe W13 hrs, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia41
Magazyn