Pieczony Kurczak
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 330 kalorii, 1G białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka masła, kurczaka, rozmarynu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rosół z kurczaka z resztkami pieczonego kurczaka, Pieczony Kurczak Dal, oraz Jak upiec kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni (piec konwekcyjny. Jeśli używasz standardowego piekarnika, możesz zrobić 425.) Zest dwa cytryny. Zdjąć liście z jednej z gałązek rozmarynu i posiekać finely.In miskę, połącz zmiękczone masło, skórkę cytrynową, rozmaryn oraz sól i pieprz do smaku.Linia blachy do pieczenia z folii aluminiowej heavy duty i położyć poklepany-suchy kurczak na folii, bok piersi do góry. Używaj palców, aby rozmazać mieszaninę masła na całym kurczaku, pod skórą i wewnątrz jamy.
Cytryny przeciąć na pół i wycisnąć sok z jednej cytryny na całym kurczaku.
Umieścić sześć połówek cytryny (jeśli będą pasować!) i trzy pozostałe liście rozmarynu do jamy ptaka.
Umieść kurczaka w piekarniku i piecz go przez 1 godzinę, 15 minut lub do czasu zakończenia. Skóra powinna być głęboko złocisty brąz i soki powinny być skwierczące. Pokroić / pokroić do serca i kopać!