Pieczony kalafior z kaparami i Chile
Pieczony kalafior z kaparami i Chile może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.47 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 259 kalorii, 3G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odebrać Fresno chile, kapary, kalafior, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 40%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Pieczony Kalafior Z Kaparami, Pieczony kalafior z kaparami i parmezanem, oraz Dijon Pieczony Kalafior Z Kaparami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Rdzeń kalafior i pokroić w różyczki. Wrzucić różyczki, 3 łyżki oliwy z oliwek, sól i pieprz na blasze do pieczenia. Pieczeń do miękkości, o 30 protokół.
Gotować kapary i chile w pozostałych 2 łyżki oliwy z oliwek na gorącej patelni przez 1 minutę.
Dodać wino i gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 1 minutę. Wymieszać z masłem i doprawić solą i pieprzem.
Dodać kalafior i wrzucić do herbu.
W porcji: kalorie 249; tłuszcz całkowity 24 gramy; tłuszcz nasycony: 6 gramów; białko: 3 gramy; węglowodany całkowite: 8 gramów; cukier: 3 gramy; błonnik: 3 gramy; Cholesterol 15 miligramów; sód 293 miligramów