Pieczony Kalafior Z Anchois Vinaigrette
Pieczony kalafior z anchois Vinaigrette to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Jedna porcja zawiera 293 kalorie, 4G białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sardelę, sól i pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczony kalafior z sosem anchois, Pieczony Kalafior Z Bułką Tartą Anchois, oraz Sam Sifton pieczony kalafior z bułką tartą.
Instrukcje
Rozbij kalafior na kawałki wielkości kęsa.
Połącz czosnek, anchois, 1/4 szklanki oliwy z oliwek i sok z 1/2 cytryny (więcej do smaku). Użyj miksera zanurzeniowego do emulgowania opatrunku.
Kalafior umieścić na dużej patelni do pieczenia, posypać solą i pieprzem oraz pozostałą ilością oliwy z oliwek. Piecz, aż kalafior zacznie zmieniać kolor (15 minut).
Dodaj 1/4 szklanki zimnej wody, obniżyć ciepło do 350 i gotować przez dodatkowe 30 minut lub do miękkości toczenia kawałki na okazje.
Wyjąć z piekarnika i umieścić w dużej misce.
SOS zalać kalafiorem i podawać. Jeśli chcesz trochę więcej pop dodać trochę cytryny i udekorować posiekaną natką pietruszki.